Energetische behandeling

Alles in en om ons heen is energie en door alles wat leeft stroomt energie. Dus ook door ons lichaam. 

Wanneer we ergens pijn hebben, leggen we vaak als vanzelf al onze hand op die plek. Of als je kind bij je komt met buikpijn, is het eerste wat je doet, je hand op de buik leggen.

Op deze manier stuur je eigenlijk zelf al aandacht en dus energie naar de plek die het nodig heeft. 

 

Bij een energetische behandeling werkt het eigenlijk precies hetzelfde. Het lichaam heeft een zelfgenezend vermogen. Dat betekent dat het in staat is om zelf te herstellen, wanneer het even uit balans is geraakt.

 

Door verschillende oorzaken, bijvoorbeeld vervelende of onverwerkte ervaringen, maar ook door stress, kunnen er blokkades ontstaan in het energiesysteem, waardoor de energie niet meer goed kan stromen. Gevolg is dan vaak dat je niet lekker in je vel zit, en wanneer het te lang duurt zelfs lichamelijke klachten krijgt. 

 

Door mijn handen op bepaalde plekken op het lichaam te plaatsen, wordt de energie weer in beweging gebracht. 

Hoe werkt dat dan?

Met je kleren aan, maar je schoenen uit, kom je op je buik op de behandeltafel liggen. Als je dat fijn vindt, krijg je nog lekker een dekentje over je heen. Tijdens de behandeling leg ik mijn handen op je lichaam om zo de energie weer te laten stromen.

Sommige mensen voelen dit wel, bijvoorbeeld doordat het warm wordt, of wat tintelt. Anderen merken er weinig van, maar dit betekent niet dat het dan geen effect heeft. Vrijwel iedereen ervaart een behandeling als heel ontspannend.

 

Doordat er tijdens de behandeling dingen in beweging worden gebracht, blokkades worden aangeraakt, kan het zijn dat er bepaalde gevoelens naar boven worden gebracht die 'verstopt' lagen in je lijf. Dit kan ook na de behandeling nog wel een paar dagen doorwerken. Het beste is je hier maar gewoon aan over te geven...