Wie ben ik?

Dit ben ik: Anita Caers-Maas. Getrouwd en moeder van 4 prachtige kinderen; waarvan er 3 in ons huis wonen en 1 in ons hart.

 

Van kleins af aan wist ik al dat ik 'later als ik groot ben' iets met kinderen wilde gaan doen. Dat werd uiteindelijk het basisonderwijs. Vol passie en enthousiasme deed ik mijn werk, wat voor mij niet als werk voelde, omdat ik met volle teugen genoot van "mijn kinderen" in de klas. 

 

Toen onze kinderen geboren werden, was het echt zoeken naar de balans tussen thuis en werk en ik voelde uiteindelijk dat het voor mij op deze manier niet meer ging. Met als resultaat het besluit dat ik, na 12 jaar, stopte met werken op school. En van deze keuze heb ik geen moment spijt gehad, het gaf zoveel meer rust en ruimte thuis!

 

Hierdoor kwam er ook bij mij weer ruimte voor nieuwe dingen. Dingen die ik écht leuk vond, waar ik blij van werd, en waar ik door alle drukte nooit aan toe kwam. 

 

Na de geboorte van onze dochter, waarbij het welkom tegelijk ook een afscheid was, is er bij mij een stuk bewustwording in gang gezet, die door de geboorte van onze 3 zoons in een stroomversnelling kwam. Want elk kind komt met zijn eigen mooie kenmerken en uitdagingen, en voor elk kind geldt er een andere ‘handleiding’. Dus daar begon een mooie ontdekkingstocht, die me veel leerde over mezelf, over hooggevoeligheid en alles wat daarbij hoort.

 

Elke cursus en opleiding die ik volgde, startte ik in eerste instantie eigenlijk voor mezelf, voor ons gezin. Steeds weer ging ik op zoek naar dingen die zorgden voor meer balans, rust, inzicht.
En steeds weer dacht ik: dit zou zoveel meer moeders kunnen helpen!

 

De belangrijkste les die ik leerde was om er eerst voor mezelf te zijn, omdat ik er dan veel beter voor mijn kinderen en anderen kan zijn…

En dat is dan ook echt waar ik in mijn praktijk graag tijd en ruimte voor maak:
Voor jou, als vrouw, als moeder.
Zodat jij ook die ruimte en rust kunt vinden.
Zodat je inzicht krijgt in hoe het bij jou en je gezin werkt.
Zodat je weer kunt genieten van jullie ontdekkingsreis.

Ik loop graag een stukje mee op deze reis, en neem dan mijn ‘rugzak’ mee, met alle kennis en ervaringen die ik in mijn leven heb verzameld, en mijn gevoel en intuïtie als kompas.

Zodat jij je eigen kompas weer ontdekt, en zelf jouw weg kan kiezen…

 

Je bent van harte welkom! 

 

P.S. Wil je graag weten wat er allemaal in mijn 'rugzak' zit, dan lees je dat hier